Tepih trava

Tepih trava postavljanje i održavanje tepih rolo travnjaka za jedan dan

Tepih trava je rešenje ukoliko želite visokokvalitetnu i prirodnu travu, postavljenu i izraslu za vrlo kratko vreme. Travnjaci su najupečatljiviji element vrta! Zato je veoma važno da oni budu kvalitetni. Jedan od najefikasnijih načina njegovog formiranja je postavljanjem tepih travnjaka. Samo na taj način najbrže ćete početi da uživate u lepotama zelene trave.

Postavljanje tepih travnjaka u suštini podrazumeva presađivanje već formiranog busena trave u vaše dvorište ili na površinu koju želite da oplemenite

U odnosu na običnu, zasađenu travu, za postavljanje tepih trave nije potreban duži vremenski period i manje je zahtevan od klasičnog travnjaka. Ozelenjavanje zemljišta travnim busenima ili tepih travnjacima znači da nećete imati muke, ni posla sa korovima.

Još jedna važna prednost tepih travnjaka je što se može postaviti u bilo koje doba godine. Ali, u bilo koje godišnje doba poželite da postavite tepih travnjak, neophodno je pripremiti zemljište. Najpre treba raščistiti teren od zaostalog građevinskog materijala, ako ga ima. Potom, uništiti korov i mehanički ukloniti stare busene trave. Pre postavljanja novog tepih travnjaka obavezno treba nađubriti zemljište i nivelisati teren.

Za postavljanje tepih travnjaka najbolje je angažovati stručnjake iz te oblasti, jer je vreme najbitnije

Naime, postavljanje tepih trave treba obaviti odmah nakon dopremanja. Tako se smanjuje stres kome je biljka izložena, a ujedno olakšavamo busenu i korenu da se što brže prilagodi zemljištu. Odmah po postavljanju, travu treba obilno zaliti i to činiti i narednih nekoliko dana. Oni koji to sebi mogu da priušte, mogu postaviti automatsko navodnjavanje. Ko ima plići džep, poslužiće i obično crevo. Ne preporučuje se gaženje tepih travnjaka nedelju- dve, dok se ne primi za podlogu. Ali, posle toga možete uživati u čarima nove zelene površine u dvorištu. 

Tepih travnjaci imaju manju mogućnost da budu pogođeni bolestima, poput dolarske pegavosti, snežne ili sluzave plesni, crvene niti, pasjeg lišaja. Ovo su samo neke od bolesti koje mogu da pričine ozbiljna oštećenja na travnjaku. Zato je veoma važno pravilno postavljanje i održavanje tepih trave, kako vaš novac ne bi bio uludo potrošen. Jednom formiran tepih travnjak zahteva pažnju i negu ili će izgledati zapušteno.

Ako razmišljate o ozelenjavanju dvorišta ili okoline poslovnih objekata, ne isključujte opciju tepih travnjaka

Pozovite zivetisabijakam.net i naš stručni tim će vam objasniti koje su prednosti postavljanja travnatih busena. Saznaćete koliko ćete vremena uštedeti, koliko ćete biti angažovani oko održavanja i koje su druge prednosti koje dobijate postavljanjem tepih trave.

Tepih trava, projektovanje, postavljanje i održavanje tepih rolo travnjaka

Travni tepih je popularan naziv za rolne busena trave koje se isecaju sa plantaže i transplantuju na željenu zelenu površinu.
Prednosti formiranja travjaka busenom su brojne a mi ćemo nabrojati neke:

  • dobija se travnjak za jedan dan
  • momentalni efekat
  • nema blata
  • trava koja se postavlja je ujednačena i gusta
  • osetljiva faza nege (do prvog ponika) je preskočena

Cena formiranja travnjaka busenovanjem zavisi od površine koju je potrebno pokriti i lokacije.
U ponudi imamo travnjak livadskog tipa i tzv engleski travnjak prve kategorije.

Cenovnik izrade tepih travnjaka za Beograd

  KOLIČINA LIVADSKI TRAVNJAK GAJENI TRAVNjAK
1. Preko 100m2 490 din 620 din
2. 50-100m2 650 din 735 din
3. Manje od 50m2 765 din 850 din

* U cenu nije uračunata priprema zemljišta